ПОРЕДЕН УСПЕХ ЗА ИНСТИТУТА ПО ОТБРАНА НА „ХЕМУС 2020“

Участието на Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“ в XIV Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2020 – отбрана, антитероризъм и сигурност“ премина при особено засилен интерес от страна на държавни ведомства и институции, представители на военното ръководство на Българската армия, военните дипломатически представители, военно-образователната система, академичната общност, както и представители на български и чуждестранни фирми и предприятия от отбранителната индустрия. Програмата на Института беше интензивна, наситена с мероприятия и срещи.

По време на „Хемус 2020“ директорът на Института по отбрана полк. д-р Димитър Кирков проведе поредица от официални и работни срещи и по-конкретно - с президента на Република България г-н Румен Радев, министрите на отбраната и икономиката г-н Красимир Каракачанов и г-н Лъчезар Борисов, зам.-министрите на отбраната Анатолий Величков и г-н Атанас Запрянов, зам.-министъра на икономиката Стамен Янев, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, председателя на Управителния съвет на Фондация „Хемус-95“, както и срещи със собственици на крупни фирми от отбранителния бизнес от Австрия, Израел, Финландия и др.

Десетата международна научна конференция, организирана от Института, на която присъстваха над 130 делегати и гости от страната и чужбина и бяха изнесени над 70 научни доклади, получи висока оценка от ръководството на Министерството на отбраната, академичните среди и представителите на оръжейния бизнес.

С успех преминаха и Демонстрационните стрелби на Централния артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово“.

Към развърнатия от Института щанд, на който бяха изложени продукти, изделия и материали за нуждите на отбраната  бе проявен особено голям интерес от страна на участниците и гостите на Изложението.

За отличното представяне на „Хемус 2020“, Фондация „Хемус-95“ Международен панаир Пловдив присъди почетен Плакет  и Диплом на Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров“ за участие в Четиринадесета международна изложба „Хемус – отбрана, антитероризъм и сигурност“. Наградите бяха връчени от зам.-министър Анатолий Величков в присъствието на председателя на Управителния съвет на Фондация „Хемус-95“ и председателя на СД на Международен панаир Пловдив.