Новини - архив

Награждаване на военнослужещи и цивилни служители от Института по отбрана

За проявен висок професионализъм и отговорност, постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения, принос в развитието и усъвършенстването на военно-образователната система и по повод честването на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, министърът на отбраната Георги ПАНАЙОТОВ на тържествена церемония, провела се на 20.05.2021 г., награди с предметни награди:
- полк. доц. д-р Николай Тодоров СТОЯНОВ – заместник-директор на Института по отбрана;

Виж още

6-ти май - Ден на храбростта и Празник на Българската армия

Уважаеми колеги,

В църковния и народен календар на България има светли дати, които ни зареждат с национално самочувствие, духовни сили и патриотизъм. Такъв празник за нас е 6 май – Деня на храбростта и Празника на Българската армия. Когато църквата чества подвизите на Св. Георги Победоносец, всички ние свеждаме глави пред храбростта, героизма и патриотизма на българските войни, дали живота си за свободата и независимостта на нашата родина – България!

Виж още

Награждаване на полк. доц. д-р Николай Стоянов

При стриктно спазване на противоепидимичните мерки Институтът по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“ отбеляза Деня на храбростта и Празника на Българската армия  - 6-ти май!
Със заповед КН-112/23.04.2021 г. на заместник-министър председателя на обществения ред и сигурността и министър на отбрана г-н Красимир Каракачанов, за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения и принос към отбраната на страната от Института по отбрана бяха наградени следните военнослужещи:

Виж още

Посещение на делегация от Косово

На 28 април 2021 г. временно управляващият Посолството на Република Косово в България Н. Пр. Делфин Плана и проф. д-р Едмонд Хайризи - основател и ректор на Университета за бизнес и технологии в Прищина, Косово посетиха Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“. Те бяха посрещнати от директора полк. д-р Димитър Кирков, зам.-директора полк. доц. д-р Николай Стоянов, проф. д-р Янцислав Янакиев и доц. д-р Росен Илиев – секретар на научния съвет.

Виж още

полк. д-р Кирков, г-н Делфин Плана и полк. доц. д-р Стоянов

На 8 април 2021 г. временно управляващият Посолството на Република Косово в България Н. Пр. Делфин Плана посети Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“. Той бе посрещнат от директора полк. д-р Димитър Кирков, зам.-директора полк. д-ц д-р Николай Стоянов и директора на дирекция полк. д-р Григор Велев.
По време на разговорите беше обсъден широк кръг от въпроси, касаещи перспективите за взаимно сътрудничество в областта на изследванията, стандартизацията и обучението на докторанти. 

Виж още