Новини - архив

Водещи пленарното заседание

Представители на Института по Отбрана участваха в работна среща по европейски проект CREST.

След две години на пандемия, проектът CREST проведе своето пленарно заседание на 09 и 10.03.2022 г. в Лисабон, Португалия. Срещата беше организирана от Polícia Judiciária (Португалска криминална полиция) и се проведе в нейните помещения.

Виж още

Честит 8-ми март!

Уважаеми колежки!

За мен е удоволствие да Ви поздравя по случай Международния ден на жената - 8 март!

Този ден е свързан с борбата на жените за икономическа независимост, защита на техните политически, социални и индивидуални права – ден на международно признание на политическите, икономическите и обществените постижения на жените.

Виж още

Награждаване на майор Янчо Тодоров

На 25-ти февруари се навършиха 126 години от рождението на професор Цветан Лазаров - патрон на Института по отбрана.
При спазване на всички противоепидемични мерки бяха обявени заповеди на министъра на отбраната и директора на Института по отбрана за награждаване на заслужили военнослужещи и цивилни служители от научно-изследователския и експертен състав на Института.

 

Виж още

професор Цветан Лазаров

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ

На 25 февруари се навършват 126 години от рождението на един бележит българин – професор Цветан Лазаров. От 30-те години на 20-век до средата на 50-те, благодарение на усърдната му работа, България се превръща в една от нациите – производители на самолети в Европа. Заслужил признанието да бъде един от бащите на българската авиация, със своята забележителна биография на конструктор и учен, той е пример за подражание за нас – служителите на Института по отбрана. 

Виж още

Създаване на консорциум за изпълнение на национална научна програма „Сигурност и Отбрана”

Споразумение за създаване на консорциум за изпълнение на Национална научна програма „Сигурност и отбрана” беше подписано на 13 януари 2022 г. във Военна академия „Г. С. Раковски“. Програмата е създадена в изпълнение на Националната стратегия за развитие на научните изследвания 2017-2030 и е приета с Решение на Министерския съвет № 731 от 21 октомври 2021 г.

Виж още