Новини - архив

XXIV национална конференция с международно участие „Традиции и иновации в текстила и облеклото“

В Университетският център „Бачиново“, гр. Благоевград се проведе XXIV национална конференция с международно участие „Традиции и иновации в текстила и облеклото“. Във форума участваха над 100 студенти, докторанти, специалисти, преподаватели и учени от висши училища, от Института по полимери на БАН, Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“ и от производствени фирми в областта на текстила и облеклото.

Прочетете повече

Институтът по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“ и Висшето военноморско училище „Н.Й. Вапцаров“ организираха и домакинстваха на 50-ти панел ‘Приложни технологии за транспортните средства‘

Институтът по отбрана „Професор Цветан Лазаров“ и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ организираха и бяха домакини на юбилейния 50-ти панел „Приложни технологии за транспортните средства“ (Advanced Vehicle Technology) на Организацията за наука и технологии на НАТО (Science Technology Organization), който се проведе от 26 до 30 Септември 2022 г. в гр. Варна.

Прочетете повече

Меморандум за сътрудничество между Националната служба за охрана (НСО) и Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“

Обмен на информация, документация и научни проекти, извършване на изпитвания на техника, екипировка, системи и материали и обмен на специалисти и експерти предвижда Меморандум за сътрудничество между Националната служба за охрана (НСО) и Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“. Подписи по документа положиха началникът на държавната охранителна служба бриг. ген. Емил Тонев и директорът на Института полк. доц. д.н. Борислав Генов.

Прочетете повече

Институтът по отбрана „Професор Цветан Лазаров“ e избран за координатор на проекта „Авангардна платформа и европейска мрежа от центрове за обучение и тренировки по киберсигурност“

Голям успех за Института по отбрана!

С гордост съобщаваме, че Институтът по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“ беше избран за координатор на проекта „Авангардна платформа и европейска мрежа от центрове за обучение и тренировки по киберсигурност“ (ACTING) по линия на  Европейския фонд за отбрана (ЕФО).

Прочетете повече

Работна среща по национална научна програма "Сигурност и отбрана"

На 07.07.2022 г. в Централния военен клуб в София се проведе първата работна среща на Национална научна програма "Сигурност и отбрана", след нейното стартиране на 19 май 2022 г. Тя е финансирана от Министерството на образованието и науката и е приета за изпълнение с Решение на Министерския съвет № 731 от 21 октомври 2021 г. в изпълнение на Националната стратегия за развитие на научните изследвания 2017-2030.

Прочетете повече