Премини към основното съдържание

Текущи новини

15 години Институт по отбрана

Уважаеми господа офицери и сержанти,
Дами и господа, 

На 4 юни 2024 г. за поредна 15-ата година заставаме с чувство на изпълнен дълг пред нашия патрон – Професор Цветан Лазаров и пред ръководствата на Министерство на отбраната и Българската армия! 
На тази дата отбелязваме създаването на Института по отбрана – рожба на нашите задружни усилия и неуморен труд!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!
ДИРЕКТОР НА ИНСТИТУТА ПО ОТБРАНА
ПОЛКОВНИК ДОЦЕНТ Д. Н. БОРИСЛАВ ГЕНОВ

Прочетете повече

Представители на Алианс за стратегическо управление, Балкански водороден клъстер и Института по отбрана

Днес, 22.03.2024 г. в Института по отбрана Професор Цветан Лазаров, гр. София се състоя официалното подписване на - Меморандум за сътрудничество между:

Института по отбрана Професор Цветан Лазаров, представлявано от полковник доцент д.н. Борислав Генов,  Сдружение с нестопанска цел "Алианс за стратегическо управление", представлявано от доцент д.н. Милен Иванов и Сдружение с нестопанска цел "Балкански водороден клъстер", представлявано от генерал (о.р) д-р Тодор Коджейков и Васимир Радулов.

Прочетете повече

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ДИРЕКТОРА НА ИНСТИТУТА ПО ОТБРАНА ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ – 3 МАРТ

Уважаеми господа офицери и сержанти,
Дами и господа,

Намираме се в навечерието на Националния празник на България  - Трети март -  ден, в който празнуваме възстановяването на българската държава след почти петвековно османско владичество.
На тази паметна дата в българската история е подписан мирният договор в Сан Стефано, който слага край на Руско-турската война от 1877 - 1878 г. и България възкръсва отново на географската карта като независима държава.
Нека съхраним светлия пример на героите, дали живота си за Освобождението н

Прочетете повече

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ИНСТИТУТА ПО ОТБРАНА "ПРОФЕСОР ЦВЕТАН ЛАЗАРОВ"

Уважаеми колеги, дами и господа,
Навършват се 128 години от рождението на професор Цветан Лазаров - патрон на Института по отбрана, едно от най-ярките имена, оставили светла диря в българското авиоинженерство! 
Роден на 25 февруари 1896 г. в гр. Плевен, професор Цветан Лазаров през целия си жизнен път неотклонно следва своята мечта и посвещава живота си на своята голяма страст – авиацията. Човек, чийто живот буди заслужено уважение и възхищение!

Прочетете повече

Министър Тагарев на щанда на ИО

Конференция на тема „Нарастващи нужди от подкрепа на отбранителната индустрия и възможности за иновации“ се проведе на 6 февруари 2024 г. в София Тех Парк. Този форум е събитие от календара за отбелязване на 20-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО и беше открит от заместник министър-председателя и министър на външните работи на Република България Мария Габриел.

Прочетете повече