Текущи новини

CASSINI Hackathon 2023 Bulgaria

В периода 24-26.03.2023 г. в гр. София ще се проведе паневропейски хакатон на тема “Space for Defence & Security“. Откриването на събитието ще бъде на 24 март от 09:00 ч. в хотел "Балкан" (Шератон), а подготовката на отборите и награждаването на победителите ще се проведе на 25 и 26 март в Централния военен клуб.
Хакатонът е част от инициативата на Европейската комисия за подпомагане на конкурентно-способността и иновативността на стартиращи компании в областта на Космоса (Competitive Space Start-ups for Innovation Initiative – CASSINI).

Прочетете повече

Честит 8-ми март!

Уважаеми колежки!

За мен е удоволствие да Ви поздравя по случай Международния ден на жената - 8 март!

Чудесно е, че на 8 март имаме възможността да изразим и нашата искрена признателност към любимите жени - майки, съпруги, сестри, дъщери и любими, които даряват живот, радост, топлина и семеен уют!

 

Скъпи колежки,

Бъдете обичани и вдъхновяващи, смели в мечтите и начинанията си и не забравяйте, че правите света по-хубав и по-добър!

 

ДИРЕКТОР  НА  ИНСТИТУТА ПО ОТБРАНА

Прочетете повече

професор Цветан Лазаров

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ

На 25 февруари се навършват 127 години от рождението на един бележит българин – професор Цветан Лазаров. От 30-те години на 20-век до средата на 50-те, благодарение на усърдната му работа, България се превръща в една от нациите – производители на самолети в Европа. Заслужил признанието да бъде един от бащите на българската авиация, със своята забележителна биография на конструктор и учен, той е пример за подражание за нас – служителите на Института по отбрана. 

Честит празник, колеги!

Прочетете повече

европейски проект ACTING

Институтът по отбрана е координатор на европейския проект ACTING. За публикуване на информацията за проекта e разработен сайт, който е достъпен на следния адрес: https://acting-project.eu

Прочетете повече

Освобождаване от военна служба на полковник Атанас Атанасов

След дългогодишна служба в редовете на Българската армия и поради навършване на пределна възраст, от 01.01.2023 г. полк. Атанас Атанасов Атанасов е освободен от военна служба и е зачислен в запаса. Като изказва своята благодарност за достойната и всеотдайна служба в редовете на Българската армия, ръководството на Института по отбрана пожелава на полк. о.р. Атанасов здраве, лично щастие и много радостни дни със семейството и приятелите!

Прочетете повече