Премини към основното съдържание

Текущи новини

Споразумение за сътрудничество между Институт по отбрана "Професор  Цветан Лазаров" и "АТН ДИФЕНС" ЕООД

На събитието, което се проведе на 23.07.2024 г. в Института по отбрана  присъстваха - от страна на гостите, г-н Милко Тодоров-управител на "АТН  ДИФЕНС" ЕООД и от страната на домакините директорът на Института по 
отбрана полк. доц. д.н. Борислав Генов.

Прочетете повече

Споразумение за сътрудничество между Институт по отбрана "Професор Цветан Лазаров" и Институт по физика на твърдото тяло "Академик Георги Наджаков" - БАН

На събитието, което се проведе на 22.07.2024 г. в Института по отбрана присъстваха - от страна на гостите, доц. д-р Екатерина Йорданова и от страната на домакините директорът на института по отбрана полк. доц. д.н. Борислав Генов.
Документът има за цел да представи готовността на двете страни за обмен на информация, знания, опит, идеи и добри практики, организиране и провеждане на научни форуми, презентации, обучения, съвместно кандидатстване по проекти в областите на интерес на двете страни.
Страните изразиха увереност и желание за дългосрочно и ползотворно сътрудничество.

Прочетете повече

15 години Институт по отбрана

Уважаеми господа офицери и сержанти,
Дами и господа, 

На 4 юни 2024 г. за поредна 15-ата година заставаме с чувство на изпълнен дълг пред нашия патрон – Професор Цветан Лазаров и пред ръководствата на Министерство на отбраната и Българската армия! 
На тази дата отбелязваме създаването на Института по отбрана – рожба на нашите задружни усилия и неуморен труд!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!
ДИРЕКТОР НА ИНСТИТУТА ПО ОТБРАНА
ПОЛКОВНИК ДОЦЕНТ Д. Н. БОРИСЛАВ ГЕНОВ

Прочетете повече

Представители на Алианс за стратегическо управление, Балкански водороден клъстер и Института по отбрана

Днес, 22.03.2024 г. в Института по отбрана Професор Цветан Лазаров, гр. София се състоя официалното подписване на - Меморандум за сътрудничество между:

Института по отбрана Професор Цветан Лазаров, представлявано от полковник доцент д.н. Борислав Генов,  Сдружение с нестопанска цел "Алианс за стратегическо управление", представлявано от доцент д.н. Милен Иванов и Сдружение с нестопанска цел "Балкански водороден клъстер", представлявано от генерал (о.р) д-р Тодор Коджейков и Васимир Радулов.

Прочетете повече

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ДИРЕКТОРА НА ИНСТИТУТА ПО ОТБРАНА ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ – 3 МАРТ

Уважаеми господа офицери и сержанти,
Дами и господа,

Намираме се в навечерието на Националния празник на България  - Трети март -  ден, в който празнуваме възстановяването на българската държава след почти петвековно османско владичество.
На тази паметна дата в българската история е подписан мирният договор в Сан Стефано, който слага край на Руско-турската война от 1877 - 1878 г. и България възкръсва отново на географската карта като независима държава.
Нека съхраним светлия пример на героите, дали живота си за Освобождението н

Прочетете повече