Юни 2022:

ИНСТИТУТЪТ ПО ОТБРАНА В XV МЕЖДУНАРОДНО ИЗЛОЖЕНИЕ „ХЕМУС 2022“

ИНСТИТУТЪТ ПО ОТБРАНА В XV МЕЖДУНАРОДНО ИЗЛОЖЕНИЕ „ХЕМУС 2022“

На 01.06.2022 г. започна участието на Института по отбрана в XV международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2022 - отбрана, антитероризъм, сигурност". По традиция и тази година то се провежда в Международния панаир Пловдив под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката на Република България.

Прочетете повече

Eдинадесета Международна Научна конференция в рамките на „Хемус 2022“

На 2 и 3 юни 2022 г. в рамките на XV Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2022 – отбрана, антитероризъм и сигурност“ се проведе Единадесетата международна научна конференция на тема „Научните изследвания, технологии и иновации – основа за изграждане на нови отбранителни способности“. Съорганизатори на събитието са Института по отбрана “Проф. Цветан Лазаров“ и Фондация „Хемус-95“.

Прочетете повече

Второ място на отбора на Института по отбрана в първия международен хакатон DefInSpace в България

Институтът по отбрана участва в първия международен хакатон DefInSpace, който се проведе в гр. Пловдив на 3 и 4 юни 2022 г., в рамките на XV Специализирано международно изложение за отбранителна техника и услуги „ХЕМУС 2022 - Отбрана, антитероризъм и сигурност”. Отборът, представен от докторантите – подп. Мирослав Кочанков, к-н Венцислав Паунов и инж. Андрей Гърков, спечелиха второ място на турнира!

Прочетете повече

директора на Институт GATE проф. д-р Силвия Илиева и директора на Институт по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“ полк. доц. д.н. Борислав Генов

Днес, 27-ми юни 2022 г., Институт GATE, представляван от директора му проф. д-р Силвия Илиева и Институтът по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“ в лицето на директора му полк. доц. д.н. Борислав Генов подписаха Меморандум за сътрудничество, който потвърждава и надгражда задълбочаващите им се взаимоотношения.

Прочетете повече