Новини - архив

Полигон "Змейово"

На 02.10.2020 г. в рамките на XIV Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2020 – отбрана, антитероризъм и сигурност“ бяха проведени демонстрационни стрелби на Централния артилерийски технически изпитателен полигон „Змейово“ (ЦАТИП).

Виж още

Откриване на конференцията

На 01.10.2020 г. в рамките на XIV Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2020 – отбрана, антитероризъм и сигурност“ се проведе Десетата международна научна конференция на тема „Научните изследвания и инвестициите в технологични иновации – решаващ фактор за отбраната и сигурността“. Съорганизатори на събитието бяха Институтът по отбрана “Проф. Цветан Лазаров“ и Фондация „Хемус-95“.

Виж още

Конференция

На 30.09.2020 г. започна участието на Института по отбрана в XIV международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2020 - отбрана, антитероризъм, сигурност". По традиция и тази година то се провежда в Международния панаир Пловдив под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката на Република България.

Виж още

Н. Пр. г-жа Херо Мустафа и полк. д-р Димитър Кирков

На 13 август 2020 г. извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Н. Пр. г-жа Херо Мустафа посети Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров".

Тя бе посрещната от директора полк. д-р Димитър Кирков.

На срещата от посолството на САЩ присъстваха секретарят по политическите въпроси Кърк Донахю и търговското аташе Мигел Ернандес. Освен полк. д-р Димитър Кирков, Институтът по отбрана беше представен от заместник-директора полк. доц. д-р Стоянов и директора на дирекция полк. д-р Велев.

Виж още

Участие на Института по отбрана в проекти от Националната програма „Европейски научни мрежи" на МОН

С Решение на Министерския съвет № 557 от 06.08.2020 г. бе одобрена Националната програма „Европейски научни мрежи" на Министерство на образованието и науката. Институтът по отбрана е една от 13 български организации, получила висока оценка в рамките на последните три конкурсни сесии на „Туининг“ и единствената военнонаучна организация в областта на отбраната. Институтът по отбрана е координатор на един от одобрените проекти и участва в друг проект на националната програма, която е с бюджет от над 12, 6 млн. лв. за периода 2020 - 2022 г.

Виж още