Новини - архив

Eдинадесета Международна Научна конференция в рамките на „Хемус 2022“

На 2 и 3 юни 2022 г. в рамките на XV Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2022 – отбрана, антитероризъм и сигурност“ се проведе Единадесетата международна научна конференция на тема „Научните изследвания, технологии и иновации – основа за изграждане на нови отбранителни способности“. Съорганизатори на събитието са Института по отбрана “Проф. Цветан Лазаров“ и Фондация „Хемус-95“.

Виж още

ИНСТИТУТЪТ ПО ОТБРАНА В XV МЕЖДУНАРОДНО ИЗЛОЖЕНИЕ „ХЕМУС 2022“

ИНСТИТУТЪТ ПО ОТБРАНА В XV МЕЖДУНАРОДНО ИЗЛОЖЕНИЕ „ХЕМУС 2022“

На 01.06.2022 г. започна участието на Института по отбрана в XV международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2022 - отбрана, антитероризъм, сигурност". По традиция и тази година то се провежда в Международния панаир Пловдив под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката на Република България.

Виж още

Откриване на симпозиум „Научни изследвания и иновации за европейска сигурност и отбрана – RISE-SD“

На 31.05.2022 г. в Пловдив беше открит първия симпозиум за научни изследвания и иновации за европейска сигурност и отбрана – RISE-SD (Research and Innovation Symposium for European Security and Defence).

Целта на симпозиума е да се обменят знания и опит, да се споделят постигнати резултати и да се задълбочи сътрудничеството в областта на сигурността и отбраната за по-пълно използване на възможностите, предоставени от новите технологични тенденции и научни постижения.

Виж още

6 май – Деня на храбростта и Празника на Българската армия

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

В националния и църковния календари на България има светли дати, които ни зареждат с национално самочувствие, духовни сили и патриотизъм.

Такава дата е 6 май – Деня на храбростта и Празника на Българската армия.

Когато църквата чества подвизите на Св. Георги Победоносец, всички ние отбелязваме храбростта, героизма и патриотизма на българските войни, дали живота си за свободата и независимостта на нашата родина – България!

Виж още

ФОНДАЦИЯ „ЗА ЗАГИНАЛИТЕ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ В МИСИЯТА В ИРАК“

ФОНДАЦИЯ „ЗА ЗАГИНАЛИТЕ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ В МИСИЯТА В ИРАК“

Обявява дарителска кампания набиране на средства  за изграждане на паметник „На загиналите български военнослужещи по време на мисията в Ирак“.

 

БАНКОВА СМЕТКА:

IBAN: BG35RZBB91551014543685

BIC: RZBBBGSF

Виж още