Ноември 2023:

Работна среща на панел „Системни концепции и интеграция“

В периода от 16.10.2023-20.10.2023 г. се проведе 52-та официална работна среща на панел „Системни концепции и интеграция“ на Организацията за наука и технологии на НАТО. Организатор на събитието беше Институт по отбрана „Професор Цветан Лазаров“, а домакин на срещата бе Военна академия „Г. С. Раковски“.

Прочетете повече

„ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ” и Институтът по отбрана в официално партньорство

На 2 ноември 2023г. Изпълнителният директор на „ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ” Калин Димитров и Директорът на Институт по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“ полковник доц. д.н. Борислав Генов подписаха Меморандум за сътрудничество. Споразумението поставя началото на ползотворни партньорски отношения за взаимно подпомагане на дейността на двете страни.

Прочетете повече

Форум за научни изследвания и иновации в отбраната (Defence Research and Innovation Forum – DRIF)

На 16 ноември 2023 г. в Централния военен клуб (ЦВК) в София ще се проведе Форум за научни изследвания и иновации в отбраната (Defence Research and Innovation Forum – DRIF), На събитието се очаква да присъстват представители на NATO DIANA, EDA, индустрия и инвеститори, с които да се обсъди екосистемата на отбранителните иновации и как тя да бъде развивана през следващите години.

Прочетете повече

Международна научна конференция „Съвременни изследвания и технологии за отбраната – ARTDef 2023“

На 28 и 29 ноември 2023 г. Институтът по отбрана „Професор Цветан Лазаров“ организира традиционната международна научна конференция „Съвременни изследвания и технологии за отбраната – ARTDef 2023“, която ще се проведе в Централния военен клуб в гр. София.

Прочетете повече