„ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ” и Институтът по отбрана в официално партньорство

На 2 ноември 2023г. Изпълнителният директор на „ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ” Калин Димитров и Директорът на Институт по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“ полковник доц. д.н. Борислав Генов подписаха Меморандум за сътрудничество. Споразумението поставя началото на ползотворни партньорски отношения за взаимно подпомагане на дейността на двете страни.

Холдингът и Институтът по отбрана успешно ще си партнират в съвместни инициативи и дискусии по въпроси от областта на отбраната в научен и практически аспект, които представляват интерес и за двете организации. На срещата бяха маркирани потенциални възможности и различни перспективи за развитие в сферата на кибер сигурността, информационните и комуникационни технологии. Част от идеите включват още организация на семинари и обучения и споделяне на данни от научноизследователски проучвания в конкретни области от общ интерес както на регионално, така и на международно ниво.

Партньорството ще бъде фокусирано върху проекти в сферата на отбраната и сигурността, като двете страни ще обменят опит и добри практики с цел изграждане на стабилно сътрудничество.