Годишна конференция „АФСЕА ТехНет 2022“

На 22.11.2022 г. в Централния военен клуб в София, Института по отбрана съвместно с AFCEA секция София организира годишна конференция под наслов „Модернизация на въоръжението и техниката на Българската армия. Рестарт.“

Приветствие към участниците в конференцията отправиха министъра на отбраната Димитър Стоянов, който направи встъпление по основните проблеми на осъществяването на проектите, г-жа Susan Lawrence – президент на AFCEA International, Eric Schtaudacher – генерален директор на AFCEA Europe и министъра на икономиката Никола Стоянов.

Презентация на тема „Научни изследвания и проекти за модернизация на въоръжените сили на Република България“ представи полк. доц. д.н. Борислав Генов – директор на Институт по отбрана „Професор Цветан Лазаров“.

Модератор на сесия „Модернизация на въоръжението и техниката на Сухопътните войски“ беше полк. доц. д-р Николай Стоянов – заместник-директор на Институт по отбрана „Професор Цветан Лазаров“.

Бяха представени иновативни техники и технологии от водещи орзанизации и фирми, разделени в 2 панелни сесии: „Модернизация на въоръжението и техниката на Въздушните сили“ и Модернизация на въоръжението и техниката на Сухопътните войски“.

Конференцията завърши с интересни дискусии и заключителни бележки, касаещи бъдещата работа по модернизацията на въоръжението и техниката на Българската армия.