ИНСТИТУТЪТ ПО ОТБРАНА В XIV МЕЖДУНАРОДНО ИЗЛОЖЕНИЕ „ХЕМУС 2020“

На 30.09.2020 г. започна участието на Института по отбрана в XIV международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2020 - отбрана, антитероризъм, сигурност". По традиция и тази година то се провежда в Международния панаир Пловдив под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката на Република България.

Институтът участва с представителен щанд и организирането на две важни съпътстващи мероприятия - Десетата Международна научна конференция на 01.10.2020 г. и Демонстрационните стрелби на полигона „Змейово“ на 02.10.2020 г., по време на които ще бъдат изпитани нови образци продукти.

Още първия ден на „Хемус 2020“ предполагаше интензивна програма на директора на Института полк. д-р Димитър Кирков – факт, който се оправда напълно. Тя започна с участието му в пресконференцията на зам.-министъра на отбраната г-н Анатолий Величков, зам.-министър на икономиката г-н Стамен Янев и председателя на Управителния съвет на Фондация „Хемус-95“ контраадмирал о. р. Николай Николов с медиите. Продължи с присъствие на официалната церемония по откриването на Изложението. Личната покана до полк. Кирков за участие в срещата на президента г-н Румен Радев, министъра на отбраната г-н Красимир Каракачанов, министъра на икономиката Лъчезар Борисов и на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов с ръководителите на водещите фирми и предприятия на Българската отбранителна индустрия е доказателство за авторитета на Института по отбрана, завоюван през последните няколко години. Програмата му завърши с участие в заседанието на Индустриалния форум на тема: „Европейската програма за промишленото развитие в отбраната и Европейския фонд за отбрана и перспективите пред българската отбранителна индустрия“. През целия ден бяха проведени съпътстващи двустранни срещи и разговори с представители на участващите в „Хемус 2020“ организации, фирми и предприятия.

Интересът към щанда на Института беше голям.

Хемус 2020“ ще завърши на 03.10.2020 г. с връчването на сертификати на участниците.

Да пожелаем успех на колегите!