Август 2019:

Снимка пред патрона на Института по отбрана "Проф. Цветан Лазаров"

Заместник-началникът на обраната генерал-лейтенант Димитър Илиев посети на 31.07 Института по отбрана. В хода на визитата, директорът - полк. д-р Димитър Кирков запозна генерал-лейтенант Илиев със структурата и дейността на Института, както и с материалната и научната му база.

Прочетете повече

Откриване на дискусията

На 02.07.2019 г. в Института по отбрана се проведе работна среща за обсъждане на Национална научна програма "Сигурност", инициирана от Министерството на образованието и науката. На събитието присъстваха г-жа Карина Ангелиева - зам.-министър на образованието и науката, г-н Анатолий Величков - зам.-министър на отбраната, чл.-кор. проф. дтн Стефан Хаджитодоров – ЦИНСО-БАН, както и представители на военно-научни организации - Военна академия "Г. С. Раковски", НВУ "В. Левски", ВВМУ "Н. Й.

Прочетете повече

Високи гости

На 04.07. 2019 г. се навършиха 10 години от създаването на Института по отбрана „Професор Цветан Лазаров”. Тържеството, за отбелязване на годишнината, бе уважено от Анатолий Величков - заместник-министър на отбраната, Карина Ангелиева - заместник-министър на образованието и науката, представители на ръководството на министерството и на щаба на отбраната, на бизнеса, както и от бивши служители. Преглед на дейността на Института по отбрана, от създаването му досега, направи неговият директор - полк. д-р Димитър Кирков.

Прочетете повече

На 25.05.2019 г. Европейската агенция по отбрана (EDA) и Консорциумът, спечелил конкурса по европейския проект SOLOMON („Стратегически анализ на пазарните фактори върху отбраната на ЕС”) подписаха споразумение за финансиране на дейността му, на стойност 1.88 млн. евро. Проектът е в рамките на Програмата „Подготвителни действие за изследвания в областта на отбраната” (PADR), въведена за изпълнение от ЕК (2017 - 2020 г.). Консорциумът включва 18 участници от 10 страни (Италия, Франция, Великобритания, Германия, България, Румъния, Полша, Белгия, Гърция и Испания).

Прочетете повече